Menu

Marilunden miljøboliger, Stavanger

Marilunden miljøboliger på Godeset i Stavanger er 10 energieffektive eneboliger i kjede.

Boligene har sørvendte vinduer, godt isolert bygningskropp, isolerende vinduer av passivstandard og balansert ventilasjon med roterende varmegjenvinner. Prosjektet var en del av Norwegian Wood-programmet. Norwegian Wood kvalitetskriterier innen innovativ trebruk, energieffektivitet, miljøvennlig materialbruk og universell utforming er fulgt. Prosjektet er støttet av blant andre Enova og Innovasjon Norge.

Kundens krav
Moderne, energieffektive boliger i energiklasse B, bygget med rasjonelle byggemetoder og miljøvennlige materialer. Balansert ventilasjon. 

Løsning
Oras Agder avd. Rogaland har levert følgende: Oppvarming via vannbårent gulvvarmeanlegg. Høyeffektiv luft/ vann varmepumpe med hydraulikktårn. Balansert ventilasjon med EC viftemotorer og effektiv varmegjenvinner med opptil 88 prosent virkningsgrad.

Prosess og arbeid
Marilunden miljøboliger er løst som totalentreprise, i godt samarbeid med Knoph VVS & Gassteknikk AS som underleverandør på rørleggertjenester
.

– Prosjektet ble løst innenfor en meget kort byggetid. Underveis var det et intenst arbeid for å oppnå kundens krav til energibruk, koordinert med byggteknisk utførelse. Likevel gikk arbeidet veldig greit, med unntak av en ulykke med mindre personskade og problemer med leveranser fra elementleverandøren.
Geir Arne Pedersen, prosjektleder i Oras Agder

– Vi har brukt Oras på Marilunden og flere andre prosjekter. Oras er solid og godt firma med gode prosjektledere, baser og byggeledere. Det gir oss trygghet for at prosjektet blir gjennomført på en god måte til riktig tid.
Michael Mæland, leder for prosjektavdelingen og styreformann i Rogaland Entreprenør

Fakta

Prosjekt:
Miljøboliger i Rogaland

Oras selskap:
Kristiansand

Oppdragsgiver:
Rogaland Entreprenør

Arkitekt:
Wilhelm Eder – Eder Biesel Arkitekter

Areal:
2000 m²

Entrepriseform:
Totalentreprise

VVS kostnad:
Ca. 4 mill. kroner

Prosjektstart:
Mai 2008

Overlevering:
Mars 2009

Andre referanser