Menu
  • EKSEMPEL

Gulskogen kjøpesenter

Gulskogen senteret ligger i Drammen, på sydsiden av Drammenselven.

Senteret åpnet for første gang i 1985 og har siden blitt utbygd i 1986, 2000, 2007 og sist i 2009. I løpet av 2010 skal Gulskogen åpne ytterligere en ny del, og senteret vil da omfatte 55.000 kvm og hele 130 butikker i oppgraderte og moderne lokaler.

Kundens krav
Nordens vakreste kjøpesenter med høy miljøprofil.

Løsning
Prosjektet omfatter alle rør- og ventilasjonsarbeider, inkludert et omfattende varme/kjøleanlegg med gjenvinning av overskuddsvarme fra kjøle- og frysedisker i dagligvareforretninger. Overskuddsvarmen brukes til oppvarming av luften og snøsmelteanlegget.  Oras har levert ventilasjon, automatikk, SD-anlegg, sprinkler, sanitæranlegg og varme- og kjøleanlegg. Bygget er automatisert og styrt på en energieffektiv måte.

Prosess og arbeid
Prosjektet er løst som en samspillskontrakt mellom Oras As og Oras Klima AS for Veidekke. Gulskogen Kjøpesenter er Oras-konsernets hittil største kjøpesenter ombyggings-/utbyggingsprosjekt.

– Prosessen har vært utfordrende, fordi vi har rehabilitert et bygg som var i kontinuerlig drift. Men arbeidet ble gjennomført med basis fra god erfaring fra tidligere kjøpesentre. Og resultatet er vi godt fornøyde med.  

– Oras har dyktige baser og håndverkere, som legger sin ære i at sluttresultatet skal bli godt. Det er en stor glede å se flinke folk som gutta fra Oras i aksjon!
Nils A. Mogstad, prosjektleder i Veidekke

Fakta

Prosjekt:
Gulskogen kjøpesenter

Oras selskap:
Oslo - Hovedkontor, Sandvika

Oppdragsgiver:
Veidekke Entreprenør

Arkitekt:
Arkitektkontoret Nils Tveit AS

Areal:
55 000 m²

Entrepriseform:
Totalentreprise

VVS kostnad:
Ca. 140 mill. kroner

Andre referanser