Menu

Clarion Hotel Trondheim

Kongresshotellet Clarion Hotel Trondheim blir ett av Skandinavias største, med 400 rom og et kongressenter på 3000 kvadratmeter.

Kundens krav
Et bygg og VVS-anlegg som er i tråd med endringer til forskriftskrav for Norsk plan- og bygningslov om krav til byggverk og produkter fra 2007. Hotellet skal ha et maksimalt energibehov på 220 kwt per kvm per år, basert på 75 prosent rombelegg. Ikke lokal kjøling annet enn ventilasjonsluftkjøling. Vannbesparende utstyr med tiltalende design. Varmegjenvinning fra kjøleanlegg, fryseanlegg og komfortkjøling.

Løsning
Oras Trondheim AS skal levere sanitæranlegg, varmeanlegg, sprinkleranlegg, gass- og kjøleanlegg. Varme- og kjøleanlegget skal fungere opp mot en varmesentral basert på sjøvannsvarmepumpe, som leveres av Trondheim Energi Fjernvarme.

Prosess og arbeid 

Dette er et samspillprosjekt hvor Oras Trondheim har totalentreprise for røranlegg, som underleverandør til Skanska Tekniske Entreprise.

– Vi har jobbet med Oras på flere prosjekter de siste tre årene. Samarbeidet har fungert godt, og vi oppfatter dem som løsnings- og kundeorientert. Det er viktige faktorer for at de nå er valgt som vår samarbeidsparter på Clarion Hotel Trondheim.
Roar Alstad, prosjektleder Skanska Tekniske Entrepriser

Fakta

Prosjekt:
Clarion Hotel Trondheim

Oras selskap:
Trondheim

Oppdragsgiver:
Skanska Tekniske Entrepriser AS

Arkitekt:
Space Group

Areal:
31 400 m² inkl. konferansesal og parkering

VVS kostnad:
Ca. 23 mill. kroner

Prosjektstart:
Mai 2010

Overlevering:
April 2012

Andre referanser